Themaconferentie: Het curriculum van de toekomst een cultuur-shock? (po/vo)
Dinsdag 16 januari 2018

(In samenwerking met Leernetwerken 21st Century Skills/Gepersonaliseerd leren, Tekenen, Cultuur en Moderne Media PO)
Culturele ontmoeting in Juliana Plaza (po/vo)
donderdag 23 november 2017

Wat betekent identiteit  voor jou? Onder leiding van Marianne van Praag gaan we in gesprek over  Naastenliefde, een van de pijlers van de Grondslag verdiept. Onder het genot van een maaltijd en live muziek belooft het een mooie namiddag en vooravond te worden.
Filosoferen met kinderen in de klas
Woensdag 7 februari 2018

Door te filosoferen leren de kinderen veel wat je niet uit een boekje kunt leren. Redeneren, respect, empathie, reflecteren, outside-the-boxdenken, goed en precies formuleren om maar eens een paar dingen te noemen, maar bovenal leren ze kritisch en creatief denken. Filosoferen klinkt moeilijk en veel mensen menen dat het niet geschikt is voor kinderen, maar dat is onzin. Iedereen kan het, zelfs als je pas vier jaar bent! Sterker nog: het is een aangeboren behoefte om te willen weten hoe het leven in elkaar zit. Kinderen stellen niet voor niets honderden waaromvragen. Daarom zou filosoferen een vaste plek in het onderwijs moeten hebben. In de elearningmodule komen alle onderdelen al aan de orde. En in de workshop ligt het accent op filosoferen in de klas. Alles wat je leert kun je ook gebruiken voor een filosofisch gesprek met je eigen kinderen.
Uit met Lucas naar het Mauritshuis
woensdag 22 november 2017

Het Mauritshuis toont het beste van de Nederlandse schilderkunst uit de Gouden Eeuw. Meesterwerken als Vermeers Meisje met de parel, De anatomische les van dr. Nicolaes Tulp van Rembrandt en De stier van Potter zijn permanent te zien in de intieme museumzalen van het zeventiende-eeuwse monument.
Leernetwerken Lucas Onderwijs

Leernetwerken Lucas Onderwijs
Op zoek naar antwoorden op vragen waar je al geruime tijd mee loopt? Beschik jij over kennis en ervaring die je graag met anderen binnen de school en/of de organisatie wilt delen? Of ben je op zoek naar een inspirerende groep mensen met een gedeelde interesse om van en met elkaar te leren? Dan is deelname aan een van onze leernetwerken echt iets voor jou!

Designed by kids: ontwerpwedstrijd voor de hele klas
dinsdagen 13 februari en 13 maart, woensdag 16 mei 2018

Hoe kunnen kinderen op een leuke manier de tafels leren? Dat is de opdracht van de ontwerpwedstrijd Designed by kids. Zo'n 15 klassen van verschillende Lucas-scholen gingen je voor en bedachten allerlei gave ontwerpen. Durf jij samen met jouw klas deze uitdaging ook aan?