De vier sleutels voor een effectieve les. Heb jij ze in handen?
maandag 25 september 2017

Met de 4 sleutels voor de effectieve les maak je elke les boeiend en effectief. De 4 sleutels gaan over het lesdoel, de kortste weg naar Rome, actieve betrokkenheid en afstemming. En ze gelden voor iedere les: in het basis- en in het speciaal onderwijs!
Ontwerpatelier 2.0
donderdagen 28 september, 16 november 2017 en 1 februari 2018

Voor wie al ervaring heeft in het toepassen van ontwerpend en onderzoekend leren en toe is aan verbreding, verdieping of doorontwikkeling! Binnen het ontwerpatelier maken we samen OOL-onderwijs aan de hand van jouw eigen leervragen en behoeften van jouw school.
Ontwerpatelier: OOL in je klas
donderdagen 28 september, 16 november 2017 en 1 februari 2018

Binnen het ontwerpatelier maak je kennis met Ontwerpend en Onderzoekend Leren (OOL) en leer je zelf lessen en projecten te ontwerpen waarin je jouw eigen accenten legt en OOL integreert binnen de thema’s op jouw school.
Ambitieuze Adjuncten en MT-leden
Startbijeenkomst donderdag 21 september 2017

Eén van de speerpunten van Lucas Onderwijs is de kwaliteit van het personeel. Een bijzondere groep personeel vormen de adjunct-directeuren en MT-leden. Deze hebben elk op zich een sleutelfunctie binnen hun school, waaraan tegelijkertijd heel verschillend invulling wordt gegeven. Ook hun loopbaanperspectief verschilt. Door vergrijzing ontstaan er de komende jaren veel vacatures voor schoolleiders bij Lucas onderwijs. Om deze vacatures goed te kunnen vervullen willen we doorstroom van adjunct-directeur naar directeur stimuleren. Hiertoe hebben we het leertraject Ambitieuze Adjuncten ontwikkeld.
Uit met Lucas naar Filmhuis Den Haag
dinsdag 19 september 2017

Filmhuis Den Haag biedt u Filmfocus : een film + korte inleiding.
Leercirkel
start tweedaagse: 2 en 3 november 2017

Leertraject voor leraren en coördinatoren met ambitie en potentie richting leiderschap

 
Ben jij iemand die zich verder wil ontwikkelen op het gebied van leiderschap? Het leertraject De LeerCirkel biedt jou de kans om onder begeleiding van ervaren leidinggevenden je leiderschapskwaliteiten te ontwikkelen.
Leidinggeven aan verandering
woensdagen 27 september, 11 oktober en 8 november 2017

Lucas Academie organiseert in samenwerking met PBT een leiderschapstraject ‘Leiding geven aan verandering’.
Supervisie voor coaches
5 bijeenkomsten, start woensdag 20 september 2017

Supervisie bijeenkomsten om elkaar deskundige ondersteuning te bieden bij coachen in school. Het is een vorm van deskundigheidsbevordering, gericht op het reflecteren op de eigen manier van werken.
Leernetwerken Lucas Onderwijs

Leernetwerken Lucas Onderwijs
Op zoek naar antwoorden op vragen waar je al geruime tijd mee loopt? Beschik jij over kennis en ervaring die je graag met anderen binnen de school en/of de organisatie wilt delen? Of ben je op zoek naar een inspirerende groep mensen met een gedeelde interesse om van en met elkaar te leren? Dan is deelname aan een van onze leernetwerken echt iets voor jou!