Kijk je Rijk Duurzaamheid op de Waterwilg en de Paradijsvogel
dinsdag 6 maart 2018

Leren om samen bewust en zuinig om te gaan met onze leefomgeving.
Designed by kids: ontwerpwedstrijd voor de hele klas
dinsdagen 13 maart en 10 april, finale woensdag 16 mei 2018

Hoe kunnen kinderen op een leuke manier de tafels leren? Dat is de opdracht van de ontwerpwedstrijd Designed by kids. Zo'n 15 klassen van verschillende Lucas-scholen gingen je voor en bedachten allerlei gave ontwerpen. Durf jij samen met jouw klas deze uitdaging ook aan?
Blik op financiën
woensdag 14 maart 2018

Altijd al willen weten hoe de financiën op een school geregeld zijn? In deze workshop kijken wij met een financiële bril naar de schoolorganisatie.
Maakonderwijs zelf ervaren

vanaf 14 maart of vanaf 23 mei 2018

Unieke kans!
Per-Ivar Kloen en Arjan van der Meij (dé Nederlandse pioniers op het gebied van Maakonderwijs) geven je een unieke kans om als leraar zelf te ervaren wat Maakonderwijs is. Tijdens vier bijeenkomsten maak je kennis met allerlei facetten van het Maakonderwijs.
Kijk je Rijk op het ZMLK
dinsdag 14 november 2017 en donderdag 15 maart 2018

De Bernardus en 't Kraaienest openen hun deuren voor ons. Bezoek het ZML-onderwijs, neem een kijkje in de klas, loop mee en ga in gesprek met directie en collega's.
Leernetwerk Muziek Den Haag
Save the Date: woensdag 21 maart 2018
 
Geef je muziekles in diverse groepen van het primair onderwijs en wil je je blijven ontwikkelen op muziekgebied? Word dan deelnemer van het Leernetwerk Muziek Den Haag.
Leernetwerken Lucas Onderwijs

Leernetwerken Lucas Onderwijs
Op zoek naar antwoorden op vragen waar je al geruime tijd mee loopt? Beschik jij over kennis en ervaring die je graag met anderen binnen de school en/of de organisatie wilt delen? Of ben je op zoek naar een inspirerende groep mensen met een gedeelde interesse om van en met elkaar te leren? Dan is deelname aan een van onze leernetwerken echt iets voor jou!