De Gelukkige Klas - Inductieprogramma

Startbijeenkomst: 4 oktober 2017

Inductieprogramma
 
Lucas Onderwijs ondersteunt de professionele ontwikkeling van startende leerkrachten. In het driejarige inductieprogramma voor starters werk je aan jouw eigen leervragen, ontmoet je andere starters en leer je van elkaar en van zeer ervaren collega leerkrachten.
Maandagochtend 21 augustus 2017, 08.30 uur, de eerste kinderen komen binnen. Een nieuw lokaal, schone tafels en stoelen, lege schriften en nu..? Luisteren ze wel naar me? Hoe krijg ik die ouders mijn lokaal uit? Wat zeg ik in de teamkamer? Gaan de leerlingen aan het einde van de dag tevreden naar huis? Heb ik het overleefd? Of: Yes! Wat een topdag! Wat een leuke leerlingen! Wat een aardige ouders! Wat een attente collega’s! Wat hebben we veel gedaan vandaag! Ik ben tevreden!

Als startende leerkracht zit je met veel vragen. Vaak kun je bij je collega’s terecht, maar het is ook fijn om je ervaringen te delen met andere starters. In De Gelukkige Klas  gaan we aan de slag met vraagstukken die je als startende leerkracht tegen kunt komen. Jouw eigen leerproces met je eigen leervragen staat hierbij centraal. Bij elke bijeenkomst is er een gastspreker vanuit de praktijk aanwezig. Het programma zal worden begeleid door Koen Kruidenberg en 
Miranda van Elk.

Trainer
Koen Kruidenberg en Miranda van Elk
Datum
woensdagen:
(1) 4 oktober 2017
(2) 22 november 2017
(3) 17 januari 2018
(4) 28 maart 2018
(5) 20 juni 2018
Neem bij de laatste bijeenkomst je directeur mee!
Tijd
14.00 - 17.00 uur
Locatie
Bijeenkomst 1 en 5 op Lucas Onderwijs, Saffierhorst 105 Den Haag
De overige bijeenkomsten vinden plaatsen op een van de scholen.
Doelgroep
Startende leerkrachten in het PO
Thema
Didactiek
Inductieprogramma
Kosten & annuleren
Annulering tot 1 week voor de bijeenkomst is kosteloos, hierna zal € 25,- in rekening worden gebracht bij de school voor reeds gemaakte kosten.
Bijzonderheden
De professionaliseringsuren (15 uur) worden vermeld op een certificaat dat u na afloop ontvangt.
Inschrijven
Klik HIER om in te schrijven voor De Gelukkige Klas 1 (eerstejaars).
Klik HIER om in te schrijven voor De Gelukkige Klas 2 (tweedejaars).