Supervisie voor coaches

5 bijeenkomsten, start woensdag 20 september 2017

Supervisie bijeenkomsten om elkaar deskundige ondersteuning te bieden bij coachen in school. Het is een vorm van deskundigheidsbevordering, gericht op het reflecteren op de eigen manier van werken.
De Lucas Academie wil supervisiebijeenkomsten organiseren voor coaches in de school. Zo maken we gebruik van elkaars deskundigheid bij het coachen en begeleiden van collega’s in de school. De kern van het supervisietraject is de casusbehandeling van de deelnemers.

Supervisietraject
We starten het supervisie traject met een bijeenkomst voor alle deelnemers. Tijdens deze bijeenkomst maken we nader kennis met elkaar en behandelen we de basisprincipes van supervisie. We spreken onze verwachtingen uit over de werkwijze en het beoogde resultaat. De groep komt circa acht keer bij elkaar om de casussen van de medewerkers te bespreken. De laatste bijeenkomst kijken we naar de opbrengst van het traject.
 
Taken en rollen
Iedere deelnemer brengt tenminste één casus in. De groep buigt zich over de aard van het door een collega ingebracht probleem en stelt daarbij vragen.
De groep geeft géén kant en klare oplossingen en velt geen oordeel, maar helpt de inbrenger zijn of haar situatie te verkennen en alternatieven te ontdekken.
Dit vraagt een coachende houding van de groep!
 
De bijeenkomsten worden geleid door José Voorham, zij vervult de rol van facilitator. Zij organiseert en bewaakt de kwaliteit van de sessies. Zij stimuleert de deelnemers tot reflectie. Het is haar taak om een veilige leeromgeving te creëren door de deelnemers te stimuleren om een coachende houding aan te nemen. José heeft ervaring met meerdere methoden waardoor de groep hiermee kan variëren.
 
OPBRENGST
Een zelfstandig functionerende supervisiegroep met wisselend voorzitterschap.
Trainer
José Voorham is coach/trainer en werkt met onderwijs professionals die willen ontwikkelen. Door middel van training, coaching helpt zij hen om het plezier in onderwijs te houden en nog beter te worden in dit prachtige vak.
Datum

(1) woensdag 20 september 2017
(2) dinsdag 21 november 2017
(3) donderdag 18 januari 2018
(4) dinsdag 20 maart 2018
(5) donderdag 24 mei 2018

 

Tijd
Bijeenkomst 1: 13.30 - 17.30 uur
Bijeenkomst 2-5: 17.30 - 20.30 uur (incl. lichte maaltijd)
Locatie
Lucas Onderwijs
Saffierhorst 105, Den Haag
Doelgroep
Voor coaches in de school.
Thema
Coaching
Kosten & annuleren
Er zijn geen deelnamekosten.
Annulering tot 1 week voor de bijeenkomst is kosteloos, hierna zal  €25,- in rekening worden gebracht bij de school voor reeds gemaakte kosten.
Bijzonderheden
De professionaliseringsuren (14 uur) worden vermeld op een certificaat dat u na afloop ontvangt.
Inschrijven
Klik HIER om in te schrijven.