Activiteiten Filmhuis Den Haag


Filmhuis in gesprek: Layla M.
woensdag 16 november 2016

Op 16 november 2016 organiseert het Filmhuis Den Haag een nieuwe editie van 'Filmhuis in gesprek',  waarbij de film Layla M. als voorpremière op het programma staat.
Het thema van de film is 'radicalisering'. In aanwezigheid van de filmmaker zal het thema in breder verband besproken worden, waarbij ook specifiek op de rol van het onderwijs wordt ingegaan. Welke rol kan (en moet?) het onderwijs spelen op het moment dat een leerling zich lijkt te verliezen in een bepaald (radicaal) gedachtengoed. Hoe kan een docent het gesprek aan gaan en op welke manier kun je zulke heftige onderwerpen ook klassikaal bespreken?

Bekijk HIER de trailer
Meer informatie vind je HIER of in deze nieuwsbrief

De kinderen van juf Kiet
première: donderdag 24 november 2016

Kiet is een juf die ieder kind wenst. Ze is liefdevol en altijd rechtvaardig. Haar geduld is oneindig. Een jaar lang volgende regisseurs Petra en Peter Lataster juf Kiet en haar klas met kinderen uit alle windstreken. Ze leert haar kinderen Nederlands lezen en schrijven, maar vooral ook hoe je met elkaar omgaat en samen problemen oplost. De kinderen van juf Kiet is een hartverwarmende film, ernstig van inhoud en vaak hilarisch van toon; een ode aan de juf die ieder kind verdient.

Petra en Peter Lataster: "We willen vooral laten zien hoe de kinderen met een nieuwe situatie omgaan. De onwennigheid, de verwarring, het wederzijdse onbegrip. Hoe druk je je uit als je de nieuwe taal nog niet beheerst? Hoe weet je wat je moet doen als je de juf niet kunt verstaan?"

Bekijk HIER de trailer van De kinderen van juf Kiet