De vier sleutels voor een effectieve les. Heb jij ze in handen?

maandag 25 september 2017

Met de 4 sleutels voor de effectieve les maak je elke les boeiend en effectief. De 4 sleutels gaan over het lesdoel, de kortste weg naar Rome, actieve betrokkenheid en afstemming. En ze gelden voor iedere les: in het basis- en in het speciaal onderwijs!
Achter iedere sleutel voor een effectieve les hebben wij belangrijke leerprincipes ‘verstopt’. De workshopleider laat allereerst aan de hand van een lescasus zien hoe de vier sleutels ‘omgedraaid’ worden. Zo maak je alvast kennis met de vier sleutels. Daarna ga je samen met collega’s een lescasus bespreken aan de hand van deze vier sleutels. De workshopleider introduceert de casus. Je begrijpt nu al beter hoe de vier sleutels werken en waarom ze zo belangrijk zijn. Tot slot ga je zelf oefenen met de vier sleutels met een les die je binnenkort zelf gaat geven. Je krijgt tips van collega’s en van de workshopleider.
Trainer
drs. Theo Wildeboer van Wildeboer Onderwijsadvies.
www.wildeboer-onderwijsadvies.nl
Datum
maandag 25 september 2017
Tijd
19.30 - 21.00 uur
Locatie
Lucas Onderwijs
Saffierhorst 105, Den Haag
Doelgroep
leerkrachten, ib'ers en directeuren po
Thema
Didactiek
Kosten & annuleren
Er zijn geen deelnamekosten.
Annulering tot 1 week voor de bijeenkomst is kosteloos, hierna zal  €25,- in rekening worden gebracht bij de school voor reeds gemaakte kosten.
Bijzonderheden
De professionaliseringsuren (2 uur) worden vermeld op een certificaat dat u na afloop ontvangt.
Voor deelnemers die dat willen is na aflloop van de workshop de Reflectienbox Instructiegedrag© te koop. Hierin zitten o.a. Zelfreflectiekaarten voor het team en een Gesprekskaart voor de directeur om bezochte lessen na te bespreken (reflectieve dialoog).
Inschrijven
Klik HIER om in te schrijven.