Ontwerpatelier 2.0

donderdagen 28 september, 16 november 2017 en 1 februari 2018

Voor wie al ervaring heeft in het toepassen van ontwerpend en onderzoekend leren en toe is aan verbreding, verdieping of doorontwikkeling! Binnen het ontwerpatelier maken we samen OOL-onderwijs aan de hand van jouw eigen leervragen en behoeften van jouw school.
Ontwerpatelier 2.0 bestaat uit drie bijeenkomsten. In deze bijeenkomsten gaan we verder met de leervragen en wensen die in de eerdere editities van het ontwerpatelier nog niet/weinig aan bod zijn gekomen.

Zo zal er aandacht zijn voor onderzoekend leren: hoe zet je een onderzoeksproject op en welke technieken/werkvormen kun je gebruiken om de lessen vorm te geven. Tevens zullen de ontwerp/onderzoeksvaardigheden aan bod komen en hoe je deze inzet om leerlingen in hun proces verder te helpen.

Ook besteden we aandacht aan het omzetten van ideeën en schetsen naar een prototype, rekening houdend met de mogelijkheden per school. Indien gewenst kunnen we ook kijken naar moderne technologieën, zoals een lasersnijder en 3D-printer en hoe deze een rol kunnen spelen in de klas. Mocht je nog andere specifeke wensen hebben, laat het dan gerust weten bij je aanmelding.

Het heeft absoluut een meerwaarde om met minstens één collega van dezelfde school te komen!
Trainer
De workshops zullen geleid worden door Joke Visschedijk en Nadine Rodewijk.

Joke is ontwerper van spellen en leermiddelen en ontwikkelaar van lesmateriaal op het gebied van ontwerpend leren bij ontwerpbureau Meeple. Daarbij is Joke Visschedijk coach van First Lego League teams en geeft ze regelmatig ontwerp- en maakworkshops voor kinderen op scholen en BSO's.

Nadine is industrieel ontwerper en werkt bij het Wetenschapsknooppunt ZH|TU Delft als ontwikkelaar van lesmateriaal op het gebied van ontwerpend leren. Daarnaast geeft zij les op het ISW Hoogeland als docent Onderzoek en Ontwerpen.
Datum
donderdagen:
1) 28 september 2017
2) 16 november 2017
3)  1 februari 2018
Tijd
17.00 - 20.00 uur
Locatie
Groen van Prinsterer
Paradijsstraat 51, Den Haag
Doelgroep
Leerkrachten van groep 1-8, die ervaren zijn met het toepassen van OOL in de klas.
Thema
OOL
Kosten & annuleren
Er zijn geen deelnamekosten.
Annulering tot 1 week voor de bijeenkomst is kosteloos, hierna zal  €25,- in rekening worden gebracht bij de school voor reeds gemaakte kosten.
Bijzonderheden
De professionaliseringsuren (9 uur) worden vermeld op een certificaat dat u na afloop ontvangt.
Inschrijven
Klik HIER om in te schrijven.