Haardvuursessie: Identiek en toch uniek

maandag 9 april 2018

In het boek Identiek en toch uniek vertellen 27 tweelingen over de zoektocht naar hun eigen identiteit. Ze verhalen over de mooie én moeilijke kanten van tweeling zijn. En over de uitdaging om als autonome volwassene te leven nadat je als eeneiige tweeling bent opgegroeid. Ook de rol van docenten komt aan bod.
De verhalen uit het boek geven ouders, docenten en anderen die met tweelingen omgaan een inkijkje in de relatie tussen tweelingen. Hoe is het om steeds vergeleken te worden? Wat doet het met je zelfbeeld als je een tweelingbroer of -zus rond hebt lopen of juist mist? Waarmee help je tweelingen om zich prettig te voelen en wat moet je vooral niet doen? Tijdens de bijeenkomst komen tips aan de orde die volwassen tweelingen zelf hebben geformuleerd en informatie van de Nederlandse Vereniging voor Ouders van Meerlingen over wel of niet samen in 1 klas.
Trainer
Hilda Jeninga werd op 10 oktober 1964 als verrassing geboren, negen minuten na haar eeneiige tweelingzus. Ze is sociaalgeograaf, heeft een eigen communicatiebureau en schrijft lesmateriaal. Wat ze het liefst doet, is een kijkje nemen in iemands wereld en daar een verhaal van maken dat ertoe doet.
Datum
maandag 9 april 2018
Tijd
19.30 - 21.30 uur
Locatie
Lucas Onderwijs,
Saffierhorst 105, Den Haag
Doelgroep
leraren en leidinggevenden po-vo
Thema
Identiteit
Kosten & annuleren
Er zijn geen deelnamekosten.
Annulering tot 1 week voor de bijeenkomst is kosteloos, hierna zal  €25,- in rekening worden gebracht bij de school voor reeds gemaakte kosten.
Bijzonderheden
De professionaliseringsuren (2 uur) worden vermeld op een certificaat dat u na afloop ontvangt.
Inschrijven
deze activiteit is geannuleerd.
Toch geïnteresseerd? Stuur een mail naar info@lucasacademie.nl; bij voldoende animo kan de activiteit opnieuw worden aangeboden.