Opleiden in School


Vacature

Gevraagd: stagebegeleider Opleiden in School. Bekijk HIER de vacature.

Opleiden in School


Lucas Onderwijs en de Hogeschool Leiden zijn in 2009 samen Opleiden in School gestart. Dit is een speciaal opleidingstraject tot leraar basisonderwijs. Inmiddels volgen bijna 40 studenten dit traject. Ook het komende schooljaar is er plaats voor 10 nieuwe studenten. Het bijzondere van dit opleidingstraject is dat het voor de studenten vier jaar lang een combinatie is van leren en werken. De studenten ontvangen een kleine stagevergoeding. De opleiding is bedoeld voor studenten met minimaal een HAVO of VWO vooropleiding.

Neem voor meer informatie contact op met Jeannette Berckenkamp.

Zie ook de trailer van Opleiden in School op de website van De Lerarenagenda.

Onze studenten 2014-2015Meteen aan de slag in het onderwijs? Lucas Onderwijs en Pabo Leiden doen je een aanbod waar je (onder)wijzer van wordt! Lijkt een carrière in het onderwijs je wat, maar wil je ook meteen aan de slag na je eindexamen, dan het Lucas Onderwijs en de Hogeschool Leiden een uniek aanbod voor jou: vier dagdelen in de week naar school en twee dagen werken en leren op een basisschool bij de grootste onderwijsinstelling van Den Haag.

Je volgt de vierjarige hbo-­opleiding tot Leraar Basisonderwijs aan de Hogeschool Leiden en vanaf dag één werk je mee op een van de basisscholen van Lucas Onderwijs. Daar mag je de theorie meteen in de praktijk brengen, krijg je intensieve begeleiding en kun je alle vragen kwijt over wat je dagelijks in de school meemaakt. Het grote voordeel is dat je een heel jaar lang op dezelfde basisschool werk en vaste collega’s hebt, zodat je vertrouwd raakt met de school en met de leerlingen en grondig kennis maakt met je toekomstige werk. Na een jaar wissel je van school.

Aan het eind van de studie heb je bergen praktijkervaring opgedaan op vier verschillende basisscholen. Het werken op school is niet extra, maar maakt onderdeel uit van je studie. Wat je op school leert, hoef je op de Pabo niet nog een keer te doen. Uiteraard wordt er rekening gehouden dat je twee dagen meegewerkt hebt in de klas. De lessen op de Pabo zijn zo aangepast, dat werken en leren samen niet meer dan 40 uur in de week kosten. En het mooie is dat je met ook nog een vergoeding van EUR 100,- per maand ontvangt. Het enige wat je nodig hebt voor deze speciale studie is een HAVO- of VWO-opleiding en veel enthousiasme voor het vak van leerkracht en om werk en studie te combineren. Dus solliciteer!!

Onze studenten 2013-2014Evaluatie Opleiden in School 


Vier jaar geleden zijn Lucas Onderwijs en de Pabo van de Hogeschool Leiden gestart met het traject Opleiden in School. Een traject gericht op het dichter bij elkaar brengen  van theorie en praktijk, met op dit moment bijna 50 deelnemers op meer dan 20 scholen. Nu de eerste 8 studenten zijn afgestudeerd, is het een mooi moment is om even stil te staan bij de afgelopen 4 jaar en te evalueren wat het traject heeft opgeleverd en hoe de toekomst er uit zou moeten zien.
Lees de bevindingen in de evaluatie van de Lucas Academie en Hogeschool Leiden.

Nieuwsflits

Blijf op de hoogte met de OiS Nieuwsflits en laat hier je e-mailadres achter:

(om af te melden vul je nogmaals je e-mailadres in)

Open dagen
Op de open dagen van de Hogeschool Leiden vertellen we je graag meer over ons aanbod; in 2015 ben je welkom op:

wo 14 jan 2015
  18:30 - 21:30 uur
za 7 feb 2015
  10:00 - 14:00 uur
wo 29 apr 2015
  18:30 - 21:30 uur

Op iedere open dag of avond zijn minimaal twee personen vanuit twee verschillende schoolbesturen aanwezig. Tevens is er altijd iemand van de Pabo aanwezig. De voorlichting kent een algemeen karakter. Specifieke vragen over schoolbesturen kunnen ter plekke of per mail worden beantwoord.

Solliciteren
Heb je belangstelling? We ontvangen graag je gegevens en motivatiebrief. De ronde voor dit schooljaar is gesloten, maar je kunt vanaf maart 2015 weer solliciteren.

Meer informatie
Neem voor meer informatie contact op met Fatimah Barkhuizen van de Lucas Academie.